Hoppa till innehåll

Runkeeper – uppdatering

11 mars, 2014

Runkeeper som jag jag tidigare varit så förtjust i för dess möjligheter att koppla GPS taggade foton till flygkartbilder har tyvärr ändrat på kopplingen till kartorna. Fotona ligger numer GPS-taggade till kartorna – men dessa är ”stadskartor” med väldigt lite information från skogsområden. De använder OpenStreetMap – där man i och för sig kan lägga in egna kartdata – men det är ganska omständligt. Tracken av var man varit i skogen kan man exportera till Google Earth som har flygfoton men då får man inte med GPS-loggade fotonas positioner – tyvärr. Ja utveckling är inte alltid till det bättre.

Vid en närmare titt på uppdateringen så hittar jag ett nytt sätt att välja satellit/flygfoton – uppe till vänster finns en ”gubbe” – där kan man välja jordklot – som ger satellit/flygfoton. Dessa foton är dessutom av väldigt bra kvalitet – utveckling i rätt riktning! Men var försiktig att inte zooma in för mycket – då blir det en svart skärm av flygfotona!

Men GPS-positionerade foton verkar tappa sina positioner så fort man öppnar tracken i satellitläget – det var synd. Får se om det går att komma runt det på något sätt.

Annonser

From → Okategoriserade

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: